Salată de ardei copți
Foarte gustoși și plini de vitamine, ardeii copți sunt un deliciu în orice sezon, iar salatele în care aceștia sunt integrați vor deveni, cu siguranță, preferatele multora dintre dumneavoastră!
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 ardei grași roșii, cărnoși, copți
- 2 ardei grași galbeni sau portocalii, cărnoși, copți
- o ceapă roșie mare
- o roșie de mărime medie, bine coaptă, de grădină
- o lingură cu suc de lămâie
- o lingură cu oțet balsamic
- jumătate de legătură cu frunze de pătrunjel verde
- jumătate de linguriță rasă cu fulgi de chilli
- sare și piper
- 3 linguri cu ulei de rapiță sau de măsline presat la rece
- un cățel de usturoi.
Ardeii se curăță de semințe și se lasă la scurs, după care se toacă cubulețe mici.
Roșia se decojește, se curăță de semințe și se pasează.
Într-o tigaie încinsă se pune uleiul, ceapa și un strop de sare. Se dă focul la mic și se lasă până când ceapa se înmoaie pe jumătate, după care se adaugă roșia pasată, usturoiul dat prin presă și sucul de lămâie. Se asezonează cu sare și piper și se lasă la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 10 minute.
Se adaugă ardeii tocați și sucul pe care l-au lăsat la scurs, se amestecă și se mai lasă pe foc pentru 1-3 minute.
Se adaugă apoi pătrunjelul tocat mărunt, oțetul balsamic, se amestecă ușor și se lasă la răcit.
Se servește pe pâine prăjită sau crackers din făină integrală.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro