Salată de năut
Năutul este o bună sursă de proteine, vitamine și minerale, fiind totodată foarte sățios.
Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de cutie de 400 g de năut fiert
- jumătate de ardei gras roșu
- o vânătă mică
- semințele unei jumătăți de rodie
- o legătură cu pătrunjel verde
- 250 g de ciuperci
- 2 căței de usturoi.
Vânăta se taie cubulețe mici și se pune într-o strecurătoare. Se presară sare grunjoasă, se amestecă un pic cubulețele și se lasă aproximativ 20-30 de minute la scurs.
După ce a ieșit apa din ele, acestea se tamponează cu un șervet de bucătărie de hârtie și se pun la călit în 2-3 linguri de ulei de măsline, până se rumenesc și se înmoaie.
Se transferă apoi pe un șervet de bucătărie din hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Căliți apoi și ciupercile în puțin ulei de măsline, usturoi pisat și un strop de sare, amestecând ocazional. Acestea trebuie să fie rumene când sunt gata. La fel, la final, transferați-le pe un șervet de hârtie absorbant.
Ardeiul gras se taie fâșii, năutul spălat și scurs, pătrunjelul tocat mărunt și semințele de rodie se pun într-un vas încăpător. Se adaugă ciupercile și cubulețele de vânătă, 2 linguri de ulei de măsline, 2-3 linguri de suc de portocale, sare și piper. Se amestecă și se servește.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro