Salată de quinoa cu dovleac

Datorită conținutului său bogat în acizi grași esențiali omega-3, vitaminele A, B, C, D, E, K, fier, calciu, crom, cupru, magneziu, potasiu, zinc, quinoa este una dintre cele mai complexe cereale, ușor digerabile și versatile.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de cană cu quinoa
  • 150 g de dovleac copt
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • semințele de la o jumătate de rodie
  • o mână cu fistic tocat grosier.

Dovleacul se curăță, se taie în bucăți medii și se coace la foc mediu aproximativ 40 de minute, o oră.

Se pune o jumătate de cană cu apă la fiert. Quinoa se pune într-o strecurătoare deasă și se clătește sub jet de apă rece, pentru a elimina pelicula amăruie de la suprafața boabelor. Când apa fierbe, se adaugă quinoa și un praf de sare, se dă focul la mic și se acoperă vasul. Se lasă la fiert pentru 15 minute, fără a ridica capacul. Se oprește apoi focul și se mai lasă încă 10 minute vasul acoperit.

Se amestecă apoi ușor boabele cu o furculiță, pentru a le aera. Se transferă quinoa într-un bol, se adaugă dovleacul, semințele de rodie, fisticul.

Se face o vinegretă din ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper și se toarnă peste restul ingredientelor. Se amestecă și se servește.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie