Salată de sparanghel
Bogat în vitaminele A, E, K, B6, B9, minerale esențiale, antioxidanți și acizi grași esențiali omega-3, sparanghelul este considerat a fi „hrana regilor”.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de sparanghel
- o mână cu roșii cherry
- o mână cu lăstari, la alegere
- 3 căpșune.
Într-o tigaie grill încinsă sau pe grătar se pun roșiile și sparanghelul, stropindu-se apoi cu puțin ulei de măsline.
Când sunt gata, roșiile trebuie să fie înmuiate, iar sparanghelul trebuie să fie încă crocant la interior. Mai mult de 3-4 minute nu ar trebui să dureze.
Transferați apoi legumele într-un bol, adăugați lăstarii și căpșunele tăiate în sferturi.
Separat, faceți o vinegretă dintr-o lingură de ulei de măsline, o linguriță cu oțet balsamic, sare și piper. Omogenizați și turnați peste salată.
Amestecați ușor și serviți.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro