Trei remedii naturale pentru eczeme

Eczema reprezintă o inflamație a pielii caracterizată prin apariția unor erupții cutanate de natură alergică, leziuni roșii purulente sau uscate și mâncărimi intense.

Cauzele apariției eczemelor sunt diverse, de la factorii ereditari la alergii, vreme, contactul cu chimicale, poluare, alimentație, stres etc.

Pentru a rezolva această problemă, vă propunem trei remedii naturale, respectiv:

  1. într-o cană cu apă care clocotește se pune o linguriță rasă de ceai negru și se fierbe pentru 3 minute, după care se trage de pe foc și se lasă la infuzat alte 15 minute. Se înmoaie o compresă sterilă în ceai și se aplică pe zona afectată, acoperind cu o folie de plastic și fixând cu un bandaj elastic. Compresa se ține timp de o oră, iar procedeul se repetă de până la 3 ori pe zi, până la vindecarea completă;
  2. albușul unui ou proaspăt, organic se bate spumă și se aplică pe zona afectată lăsând să acționeze timp de o oră. În acest interval, la fiecare 10-15 minute, se suplimentează cantitatea de albuș pe zona afectată. La sfârșit se clătește cu apă rece. Se repetă de 2 ori pe zi;
  3. fierbeți într-o cană cu apă, la foc mic, 2-3 lingurițe de turmeric, iar după ce se răcește, folosiți soluția pentru curățarea zonei respective, tamponând ușor.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: turmeric, ceai negru, eczemă, albuș de ou, remedii eczemă

De la același autor

Ultimele din categorie