Digestie ușoară cu semințe de floarea-soarelui

Gustare banală, semințele de floarea-soarelui s-au dovedit a fi, în urma unor studii recente, aliați împotriva cancerului și a multor altor afecțiuni.

În compoziția chimică a semințelor regăsim grăsimi, proteine, apă, zaharuri, minerale (magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor), vitamine (B1, B6, B9, E, K), fitosteroli, aminoacizi esențiali și fibre.

Pentru stimularea digestiei, energizare și pentru scăderea în greutate se vor folosi semințele crude, nesărate.

Acestea pot fi consumate drept gustare, o mână de semințe între mese, adăugate în iaurt dimineața sau înglobate în salate.

Este important de reținut că atunci când vă hotărâți să încercați această metodă, trebuie să vă suplimentați aportul de apă cu o cană, la fiecare mână de semințe consumată, pe lângă cei 2 litri de apă care ar trebui consumați în mod obișnuit, zilnic.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie