Leac din bătrâni pentru problemele circulatorii

Se spune că la țară credința este mai puternică, dar tot mai puternice sunt și leacurile din plante cu care bunicii noștri tratau și bolile lor, și pe cele ale copiilor sau nepoților.

Astăzi vă propunem o rețetă ușor de realizat care vă poate fi de folos în cazul în care suferiți de probleme circulatorii, balonare, parazitoze sau dezechilibre ale florei intestinale, și nu aveți nevoie decât de trei ingrediente.

Curățați și spălați 8 căței mari de usturoi, apoi pisați-i și puneți-i într-un borcan din sticlă de 800 ml, după care adăugați o ceașcă de miere de albine bio sau organică și o ceașcă de oțet de mere. Închideți ermetic borcanul, agitați puternic pentru a omogeniza ingredientele și lăsați la macerat timp de 5-7 zile la frigider.  Pentru ca extracția substanțelor active să se facă mai ușor, nu uitați să agitați borcanul de 4-6 ori pe zi.

Se administrează câte 2 lingurițe de amestec dimineața, pe stomacul gol, diluate într-o cană cu apă plată, timp de 30 de zile, după care se face pauză 7 zile și se reia de încă 2 ori, după aceeași schemă.

*Cantitățile de mai sus sunt pentru o singură persoană.

Despre informații privind contraindicațiile consumului de usturoi, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie