Sarmale de post cu fasole verde
Sarmalele cu legume, de post sunt nu doar foarte gustoase, ci și sățioase. Conțin mulți nutrienți și nici nu au foarte multe calorii.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 morcovi dați pe răzătoare
- 100 g de orez spălat și scurs
- 1 ardei gras roșu tocat cubulețe cât mai mici sau pasat
- 100 g de fasole verde congelată
- sare și piper
- o lingură cu cimbru
- 2 cepe galbene tocate mărunt
- varză murată.
Într-o tigaie încinsă puneți 5-6 linguri cu ulei de rapiță sau de măsline presat la rece, ceapă și un strop de sare. Lăsați la călit până când ceapa se înmoaie pe jumătate, moment în care adăugați morcovul. Căliți-l pentru 3-5 minute sau până când se înmoaie puțin.
Adăugați ardeiul și orezul și mai căliți pentru 3-4 minute, amestecând periodic pentru a nu se lipi.
Transferați apoi amestecul într-un bol, iar în tigaie puneți o lingură cu ulei și fasolea verde. Sotați fasolea pentru aproximativ 3 minute, după care o transferați în bolul cu restul de legume, asezonați cu sare, piper și cimbru, amestecați și lăsați amestecul să se răcească un pic.
Între timp, desfaceți varza foaie cu foaie, iar dacă este prea sărată, treceți frunzele sub jet de apă. Dacă aveți timp, lăsați-le în apă rece pentru aproximativ o oră, schimbând apa la fiecare 15 minute.
Folosiți frunzele de varză murată bine scurse pentru a le umple cu amestecul de legume călite.
Puneți sarmalele într-o oală pe fundul căreia ați așezat varză tocată, turnați apă cât aproape să le acopere, acoperiți oala cu un capac și puneți-le la fiert, la foc domol, din momentul în care apa dă în clocot.
Se servesc calde, alături de mămăligă.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro