Scrisori venite, parcă, din altă lume

Prezentare de carte

Scrisori venite, parcă, din altă lume

    • Scrisori venite, parcă, din altă lume
      Scrisori venite, parcă, din altă lume

      Scrisori venite, parcă, din altă lume

Un volum simplu, la prima vedere, dar încărcat de informație și cultura vieții duhovnicești. Pentru perioada de timp duhovnicesc care se apropie – ne aduce aproape de Postul Paștelui – un astfel de manual duhovnicesc nu poate fi decât o bucurie. Și un sprijin, real și atent, al vieții pe care ne-o asumăm

A apărut în Colecția Părinți Ruși din propunerea editorială a Editurii Sophia, ediția a II-a, Sfântul Ignatie Briancianinov, De la întristarea inimii la mângâierea lui Dumnezeu. Scrisori către mireni (Editura Sophia, 2021, 237 pg.).

Avem la îndemână – în traducerea din limba rusă a lui Adrian Tănăsescu-Vlas – o serie de 70 de epistole pe care Sfântul, pe când locuia printre semeni și-i educa pentru Hristos, le adresează acestora, încurajând, susținând ori corectând aspecte de viață duhovnicească. Intim și atent, autorul epistolelor propune o teologie a vieții în Hristos realizabilă prin împreună-lucrare cu Însuși Hristos.

Nu cred că este o latură a acestei pedagogii duhovnicești pe care smeritul pedagog în sfințenie Ignatie Briancianinov să nu le fi atins cu grijă și tandrețe.

Un volum simplu, la prima vedere, dar încărcat de informație și cultura vieții duhovnicești. Pentru perioada de timp duhovnicesc care se apropie – ne aduce aproape de Postul Paștelui – un astfel de manual duhovnicesc nu poate fi decât o bucurie. Și un sprijin, real și atent, al vieții pe care ne-o asumăm.

Sursa: Tribuna.ro

Citește despre: