Sfânta Muceniță Golinduhia din Persia – drumul spre sfințenie

Documentar

Sfânta Muceniță Golinduhia din Persia – drumul spre sfințenie

    • Sfânta Muceniță Golinduhia din Persia
      Sfânta Muceniță Golinduhia din Persia

      Sfânta Muceniță Golinduhia din Persia

Primind Sfântul Botez în urma unei vedenii a iadului și Raiului, Sfânta Golinduhia a scăpat în mod minunat din nenumărate chinuri, dându-și sufletul într-un mormânt din Constantinopol.

Fiind născută în Persia, Sfânta Muceniță viețuia cu un bărbat care era mai mare peste vrăjitori. Sfintei i s-a arătat îngerul Domnului, care a lăsat-o să vadă un loc întunecat și plin de flăcări în care se aflau strămoșii ei, închinători la idoli. Apoi a dus-o să vadă un loc luminat, în care era multă veselie și toți slujeau Domnului. Și voind să intre acolo, a fost oprită, căci era necredincioasă.

Atunci, Sfânta Golinduhia a primit Sfântul Botez, cu numele de Maria, iar pentru acest lucru a fost aruncată în închisoare vreme de 18 ani. Apoi a fost aruncată într-o groapă cu un balaur, dar acesta a fost îmblânzit de sfântă. Chinuită în fel și chip de oamenii împăratului, mucenița scăpa din toate în chip minunat, încât s-a mâhnit că nu îi este dat să pătimească. Atunci îngerul Domnului a lovit-o cu sabia, iar din sângele ei s-au făcut multe tămăduiri. Mergând la Constantinopol, sfânta s-a așezat singură într-un mormânt mic și a trecut la cele veșnice.