Sfânta Parascheva, un model pentru tinerii pelerini

13 Octombrie 2018 09:48 Anda Elena Pintilie Vocea pelerinului

La Iași, la rândul Sfintei Parascheva, mulți dintre pelerini sunt tineri. Ei nu se rușinează să își mărturisească credința. Ei știu să se roage și, mai cu seamă, știu să mulțumească.

O cunoaște pe Sfânta Parascheva încă de când era mic. Căci așa o cheamă pe bunica lui și așa a crescut, închinându-se Cuvioasei. De aceea vine în fiecare an la raclă, în preajma hramului. „Sfânta Parascheva tot timpul ajută. Nu numai pe mine, ci pe toată lumea. Sunt aici, să-i aduc o rugăciune de mulțumire”, spune Daniel Cantoreanu.

Deși unii iau în râs ideea de pelerinaj și o asociază unui obicei al persoanelor ieșite la pensie, foarte mulți dintre pelerini sunt tineri. Frumoși, învățați, credincioși, fără teama că s-ar face de râs, cu mult drag de Dumnezeu și de sfinții Lui. „Asta bucură foarte mult. Însă e și firesc să se întâmple așa, mai ales în cazul Sfintei Parascheva. Căci a fost, la rându-i, o tânără care a mers pe calea credinței și care ne este exemplu”, explică Daniel.

Trăim în vremuri deloc ușoare. Iar viitorul se întrezărește în culori cenușii. Cum ar putea să ne fie mai bine?!..., îl întreb pe Daniel, fără a aștepta neapărat un răspuns. Și, totuși, îi aud răspunsul dătător de speranță: „Trăind credința. Asta ne salvează – dragostea curată, dragostea în Hristos!”.

De la același autor

Ultimele din categorie