„Sfântul pierdut” – un roman pentru adolescenți despre speranță, credință și curaj
„Sfântul pierdut” este o minunată opțiune de lectură pe care părinții o pot propune copiilor adolescenți, astfel încât aceștia să-și petreacă timpul cu mai mult folos duhovnicesc.
Volumul „Sfântul Pierdut” de Cristine Rogers, apărut la editura Doxologia, este o poveste despre Sfântul Fanurie. Mai exact, este o poveste despre descoperirea icoanei sale care s-a petrecut în timpul celui de-al doilea asediu asupra Rodosului, în 1522, când câțiva călugări au văzut cum un grup de soldați otomani devastau o biserică. Atunci când soldații au plecat, călugării au găsit icoana Sfântului Fanurie într-un morman de icoane vechi aruncate, și ea arăta ca nouă. Călugării au căutat în lung și-n lat pe cineva care să le spună cine este acest sfânt misterios, dar nimeni nu auzise de el. Un episcop care mai târziu a văzut icoana a descoperit însă numele scris pe ea, aflând astfel despre ce sfânt este vorba. Episcopul l-a canonizat apoi pe Sfântul Fanurie, data lui de prăznuire – 27 august, fiind ziua în care a fost descoperită icoana.
Personajul principal al poveștii este tânărul Marcu, care se pierde de familia sa în timpul asediului și care împreună cu cei trei călugări îl descoperă pe Sfântul Fanurie, considerat și Sfântul lucrurilor pierdute.
Volumul conține și rețeta pentru Fanurópita – o prăjitură foarte populară în Grecia, aromată și foarte simplu de făcut; în timpul preparării ei se spun rugăciuni către Sfântul Fanurie.
Autoarea este căsătorită cu Părintele John Rogers și au împreună patru copii. Trăiește în Alaska și îi plac activitățile de interior, cum ar fi cititul, cusutul, și adesea gătește în bucătăria bisericii mâncare pentru grupuri cuprinse între 50 și 300 de persoane. Autoarea a scris și „Papucii lui Spiridon”, carte apărută tot la Editura Doxologia.
Detalii și comenzi aici, pe site-ul editurii doxologia: https://edituradoxologia.ro/sfantul-pierdut
Între 12 şi 16 ani, adolescenții au nevoie de mai multă atenție în educația duhovnicească
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro