Sirop de mentă
Folosită adesea la limonade, ceaiuri sau prăjituri, menta se găsește cu ușurință și este una dintre cele mai utilizate plante aromatice.
Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 litri de apă
- 2 kg de zahăr
- sucul unei lămâi
- cât mai multă mentă proaspăt culeasă, bine spălată.
Puneți într-o oală încăpătoare menta și apa. Mentă trebuie să fie suficient de multă, astfel încât cantitatea de apă folosită să o acopere cu două degete.
Fierbeți amestecul timp de 15 minute, după care strecurați, iar în ceaiul astfel obținut adăugați zahărul și sucul de lămâie. Puneți siropul la fiert, iar când acesta capătă consistența dorită trageți vasul de pe foc și lăsați-l la răcit.
Când siropul ajunge la temperatura camerei, adăugați în sirop o mână cu mentă bine zvântată, amestecați și lăsați la macerat pentru 24 de ore.
Strecurați și transferați siropul în sticle sterilizate, răcite. Sigilați-le și păstrați-le la loc rece și ferit de lumină.
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro