Sirop de zmeură

Stil de viaţă

Sirop de zmeură

    • Sirop de zmeură
      Sirop de zmeură

      Sirop de zmeură

Extrem de aromată, zmeura este unul din deliciile verii pe care îl putem păstra, într-o oarecare măsură, și peste iarnă.

Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg de zmeură
  • sucul a două lămâi
  • 750 g de zahăr
  • 750 ml de apă.

Zmeura bine spălată se amestecă cu zahărul, folosind un mixer vertical și se dă la rece timp de 3 ore.

Se pune apoi vasul la fiert, la foc mic, până când se dizolvă tot zahărul. Dacă nu vă deranjează semințele, puteți renunța la pasul următor.

Strecurați amestecul printr-un tifon dublu și stoarceți bine pulpa rămasă în tifon.

Adăugați peste sirop apa și sucul de lămâie și puneți vasul din nou pe foc, la fiert.

Când lichidul mai scade și capătă consistența unui sirop, transferați-l în recipiente din sticlă sterilizate, fierbinți.

Sigilați imediat borcanele, înfășurați-le într-o pătură groasă și lăsați-le așa până se răcesc complet.

Citește despre: