Sirop din muguri de brad

Stil de viaţă

Sirop din muguri de brad

Binecunoscut pentru proprietățile sale emoliente, siropul din muguri de brad este adesea folosit pentru a calma durerile în gât, tusea și virozele respiratorii.

Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g de muguri de brad proaspăt culeși, din zone nepoluate
  • 400 g de zahăr + 2 linguri cu zahăr
  • 200 ml de apă caldă.

Puneți apa și cele 400 g de zahăr într-o oală, la foc potrivit.

Când siropul s-a îngroșat, se trage vasul de pe foc, se adaugă mugurii bine spălați și zvântați, se amestecă și se pune vasul din nou pe foc, pentru 10 minute, la foc mic.

Treceți apoi amestecul printr-un tifon dublu sau triplu, stoarceți bine mugurii de brad, iar siropul astfel rezultat se pune din nou pe foc. Adăugați acum și celelalte 2 linguri de zahăr. Focul trebuie să fie dat la mic.

După 10 minute de fiert, verificați dacă siropul s-a legat.

Dacă siropul este legat, adică picătura pusă pe o farfurie se prelinge încet dacă o țineți în poziție verticală, siropul se transferă din recipiente din sticlă sterilizate, fierbinți.

Se sigilează și se pun cu capacul în jos pentru 5 minute, după care se întorc cu gura în sus și se lasă la răcit.

Siropul se poate consuma ca atare, pentru a calma durerile în gât, sau diluat cu apă plată sau minerală, pentru un efect răcoritor.

Poftă bună!