Soare pentru semințele sufletului meu

Reflecții

Soare pentru semințele sufletului meu

    • Foto: Anda Pintilie

      Foto: Anda Pintilie

Acum, la vârsta de 11 ani, am nevoie de răbdare și de puterea de a înfrânge comportamentele negative. Aș vrea să înlocuiesc gândurile care vin pe valuri de nemulțumire cu gânduri sănătoase, care să ducă la ce îmi doresc cu adevărat, nu la o iluzie a faptului că am rezolvat situația. Îți mulțumesc pentru învățăturile pe care le-am primit din povestea vieții tale și pentru toate darurile pe care mi le-ai oferit.

Dragă Sfinte Nicolae, îți mulțumesc pentru darurile pe care mi le-ai dat: încrederea în Dumnezeu, dorința de a-i învăța și pe alții despre Dumnezeu, bobul de curiozitate din sufletul meu, măsura vorbitului cu rost, gramul de răbdare, dragostea față de cei din jur și pentru bariera de lumină care îmi înfrânează comportamentul negativ. Toate aceste daruri sunt precum niște semințe cultivate în adâncul inimii mele. Pe parcursul vieții, mi-aș dori ca aceste semințe să înflorească pentru a-i bucura pe cei din jur. Am nevoie de ajutorul tău pentru a uda aceste semințe.

Aș vrea să îi dau lui Dumnezeu un buchet legat, care să conțină florile înfrânării comportamentelor negative. Aș vrea ca pe biroul meu să pot avea o vază în care să se afle florile răbdării, care să fie dovada faptului că reușesc să mă concentrez și să dau la o parte ploaia supărării.

Acum, la vârsta de 11 ani, am nevoie de răbdare și de puterea de a înfrânge comportamentele negative. Aș vrea să înlocuiesc gândurile care vin pe valuri de nemulțumire cu gânduri sănătoase, care să ducă la ce îmi doresc cu adevărat, nu la o iluzie a faptului că am rezolvat situația.

Iubite Sfinte Nicolae, dacă tu consideri că dorințele mele sunt spre binele meu și al celorlalți, te rog să mă ajuți să îmi îndeplinesc aceste dorințe. Dacă nu consideri acest lucru, eu tot o să îmi păstrez încrederea în Dumnezeu, pe care tu ai pus-o în sufletul meu. Datorită darurilor tale, știu că tot ceea ce mi se întâmplă are un rost.

De exemplu, odată am luat o notă care nu mi s-a părut mulțumitoare și m-am întristat. Totuși, mi-am dat seama destul de repede de greșeala pe care am făcut-o și am avut grijă să nu o mai repet. Astfel, am aflat că din experiențele neplăcute se poate învăța și le-am folosit pentru a deveni mai bună.

În concluzie, te rog să mă ajuți să mă controlez atunci când sunt obosită sau când am impresia că pământul de sub mine este precum nisipul mișcător. Îți mulțumesc pentru învățăturile pe care le-am primit din povestea vieții tale, pentru toate darurile pe care mi le-ai oferit și pentru că primești scrisoarea mea.

Cu drag,

Maria

*Eseu scris de Maria, 11 ani, participantă la Concursul de eseuri „De vorbă cu Sfântul Nicolae”, desfășurat de portalul doxologia.ro, în colaborare cu Librăria Doxologia și cu Editura Doxologia în perioada 20 noiembrie - 30 noiembrie 2021, și s-a adresat copiilor cu vârsta între 7 și 12 ani.