Socata – trei metode de preparare
Răcoritoare și aromată, socata este una dintre cele mai populare băuturi de vară.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 20 de flori de soc proaspăt culese, spălate și zvântate
- 800 g - 1 kg de zahăr
- 5 lămâi organice tăiate rondele
- 10 litri de apă plată
- drojdie de bere proaspătă de mărimea unui bob de fasole
- o lingură rasă cu boabe de orez.
Așezați florile într-un borcan din sticlă, iar deasupra lor puneți feliile de lămâie. Adăugați zahărul și apa.
În funcție de cum vreți să vă iasă socata, adăugați sau nu drojdie de bere sau orez, astfel:
- socată acidulată - drojdie de bere
- socată neacidulată, dar care fermentează mai repede - orez
- socată simplă, neacidulată - nu adăugați nici drojdie, nici orez.
Acoperiți gura borcanului cu un tifon curat și țineți borcanul la loc luminos.
Amestecați din când în când cu o lingură de lemn sau o spatulă din lemn pentru ca zahărul să se dizolve mai repede.
În funcție de adaosul de drojdie sau orez, fermentarea va începe în 1-3 zile.
Strecurați și consumați. Socata se poate păstra la frigider timp de câteva zile.
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro