Sora mea casatorita cu un musulman

Întreabă preotul

Sora mea casatorita cu un musulman

Sim
întreabă:

Despre sora mea, care este căsătorită cu un musulman, am vorbit şi cu părintele duhovnic, dar aş vrea să vă cer şi dvs opinia. De mai bine de doi ani sora mea a plecat în Egipt, s-au căsătorit numai civil, ea a rămas creştină (cel puţin aşa susţine) şi acum aşteaptă un copil. Când a plecat, nu a susţinut-o nimeni, toţi erau împotrivă. Acum, toţi sunt foarte încantaţi, pentru că ea este fericită. Cu excepţia mea. Eu nu pot să accept ideea că trăieşte în concubinaj cu un păgân şi pentru lucrul ăsta eu sunt considerată la ora actuală oaia neagră a familiei. Nu mai pot simţi faţă de ea dragostea pe care o simţeam înainte să plece. Comunicăm strictul necesar şi cam atât. Nu simt nevoia să o întreb detalii despre noua ei viaţă, pentru că mi-e frică să nu aflu lucruri străine de spaţiul creştin în care am fost crescuţi. Cum mă sfătuiţi să mă port cu ea?

10 Mai 2012
Căsătoria surorii nu este căsătorie, ci cum aţi spus concubinaj confirmat de stat. Aşadar nu este Sfântă Taină, binecuvântată de Dumnezeu pentru totdauna, ci o înţelegere mutuală pentru plăcere, ajutor, copii şi altele. Căsătoria cu un musulman este un păcat şi mai târziu, unul dintre soţi sau amândoi vor resimţi durerea spirituală de a pierde definitiv credinţa. În Egipt, femeile sunt tratate diferit de la noi. Aţi auzit de aşa zisa circumcizie feminină, care este de fapt mutilare sclavagistă pe criterii de gen. Sora îşi poate pierde credinţa sau poate rămâne ceva rezidual din amintiri, nepracticat. Există şi speranţa minimă că soţia îl va întoarce pe egiptean dar nu cred. Atitudinea faţă de astfel de oameni trebuie să fie una de iubire şi de rugăciune pentru ei. Ea are acum mai multă nevoie de iubire fiind înstrăinată de credinţa ei. Hristos i-a iubit pe toţi oamenii, şi pe cei care L-au răstignit. Vorbiţi cu ea şi ceea ce este mai important rugaţi-vă pentru sufletul ei, ca să nu se piardă într-o ţară înstrăinată. Există şi în Egipt Biserici creştine, unde poate să se roage şi să rămână creştină. Sprijiniţi-o prin sfaturi de credinţă. Niciodată nu e prea târziu, decât odată cu moartea. Pr. Ioan Valentin Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: