Sos roșu mexican
Deși aduce mai mult a salată, acest sos delicios stimulează metabolismul și imunitatea, fiind garnitura ideală pentru preparatele din carne.
Pentru a prepara această rețetă, este nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 roșii tocate cubulețe cât mai mici
- un ardei roșu gras cărnos, tocat cubulețe mici
- jumătate de grapefruit roșu decojit de pielița albicioasă și tocat mărunt
- o ceapă mică roșie tocată cât mai mărunt
- sare
- piper roșu măcinat
- 1-2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- sucul unei jumătăți de lămâie
- o linguriță cu vârf cu oregano uscat
- 2 căței de usturoi pisat sau tocat foarte mărunt
- 2-3 fire de ceapă verde tocate mărunt
- un sfert sau jumătate de ardei iute roșu, curățat de semințe și tocat mărunt.
Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați ușor, cu ajutorul a două spatule din lemn.
Asezonați cu sare, piper și/ sau suc de lămâie, dacă mai este nevoie.
Serviți alături de legume coapte sau carne la grătar.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro