Amestec de plante pentru stomatită

Stomatita este o afecțiune inflamatorie, dureroasă, care se caracterizează prin roșeață, umflături și sângerări ale cavității bucale.

Vă propunem astăzi un amestec de plante care calmează durerea și contribuie la reepitelizarea mucoasei bucale, precum și la combaterea agenților microbieni care au declanșat afecțiunea.

Pentru a prepara acest ceai, aveți nevoie de următoarele plante, uscate și mărunțite:

  • 20 g de flori de mușețel
  • 30 g de frunze de nuc
  • 20 g de frunze de mur
  • 40 g de scoarță de salcie
  • 30 g de frunze de urzică
  • 20 g de turiță-mare.

Odată preparat amestecul, acesta se păstrează într-o pungă de hârtie de culoare brună, la loc uscat și ferit de lumină.

Se prepară un decoct concentrat din 2 linguri de amestec la o cană cu apă rece. Se pune recipientul pe foc, iar când apa începe să dea în clocot, se dă focul la mic, se acoperă vasul și se lasă la fiert timp de 5 minute.

Se trage apoi vasul de pe foc și se lasă încă 15 minute, după care se strecoară.

Ceaiul astfel obținut se va folosi pentru gargară și clătirea cavității bucale, de 5 ori pe zi. Fiecare clătire trebuie să dureze cel puțin 5 minute.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie