Leac cu plante pentru chisturi ovariene

Chisturile ovariene reprezintă o afecțiune frecventă în viața femeilor aflate la vârsta fertilă. Deși majoritatea dintre ele dispar în timp de la sine, unele pot pune probleme serioase și trebuie tratate.

Pentru a evita probleme de genul ruperii, răsucirii sau sângerării acestora, care pot provoca dureri foarte mari, vă propunem astăzi un tratament natural care favorizează reabsorbția acestora de către organism.

Pentru a începe acest tratament, în primă fază, aveți nevoie de următoarele plante, uscate și mărunțite:

  • 300 g de coada-șoricelului
  • 300 g de filimică
  • 300 g de urzică vie.

Puneți 2 litri de apă la fiert, iar când aceasta dă în clocot, adăugați plantele. Opriți focul, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 15-20 de minute. În final strecurați, adăugați 3 linguri de bitter suedez și consumați întreaga cantitate de ceai pe parcursul unei zile.

Faza a doua a tratamentului presupune aplicarea unor comprese calde cu coada-șoricelului, bitter suedez sau coada-calului în dreptul ovarelor, seara, înainte de culcare.

Ultima faza a tratamentului reprezintă băile de șezut cu ceai concentrat, făcut din următorul amestec de plante: tătăneasă, obligeană, coada-calulul și coada-șoricelului. Baia trebuie să dureze 20 de minute, după care vă bagați în pat.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie