Preparate naturale pentru rinichi sănătoși

Pentru a scădea riscul apariției unor boli renale grave precum litiaza renală sau insuficiența renală, puteți să recurgeți la unele remedii naturale care au proprietăți depurative, detoxifiante, antioxidante, tonice, imunostimulatoare, astringente, stimulând funcțiile rinichilor.

Vă propunem astăzi câteva preparate naturale care au grijă de sănătatea rinichilor, dar sunt și bogate în fibre, antioxidanți și vitamine:

  • Într-o cană cu apă clocotită puneți o lingură cu fructe de porumbar zdrobite (dacă sunt proaspete). Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 20 de minute, după care se pot consuma ceaiul, inclusiv fructele. Dacă nu aveți la dispoziție fructe proaspete, puteți folosi fructe uscate sau chiar flori de porumbar. Se beau 3 căni pe zi.
  • Consumați zilnic câte o cană cu fructe de coacăze negre sau roșii, pe o perioadă cât mai lungă de timp - ca atare, sub formă de suc proaspăt preparat sau smoothie.
  • Într-un litru de apă clocotită se adaugă 5 linguri cu vârf cu fulgi de ovăz neîndulciți, timp de 10 minute. Apoi se trage vasul de pe foc, se acoperă și se lasă la răcit. Când amestecul este călduț, se strecoară, iar lichidul astfel obținut se consumă pe parcursul unei zile. De asemenea, masa solidă care rămâne în urma strecurării se poate consuma la micul-dejun.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie