(Video) Primul concert din cadrul IBMF și atelierele de lucru  

Miercuri seara, 2 octombrie 2019, la Teatrul Național din Iași a avut loc primul concert din cadrul Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași

În cadrul concertului au interpretat Corul ortodox „Theotokos” din Beirut, Liban, Corul bărbătesc „Sfântul Efrem” din Budapesta, Ungaria și soliștii Nektaria Karantzi din Atena, Grecia și preotul Alexandru Grigoraș din România.

Cea de-a doua zi a festivalului a debutat cu două ateliere de lucru.

Primul, dedicat muzicii vechi rusești a fost susținut de Natalija Mosyagina, dirijoarea Ansamblului de artă muzicală rusească veche „Kljuch Razumeniya” din Sankt Petersburg.

Atelierul poartă numele „Cântări rusești vechi din manuscrise celebre - despre stiluri, notații muzicale și cântarea practică” și a avut loc la sala „Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan Iași.

Cel de-al doilea workshop își propune să le ofere pasionaților de artă contemporană câteva elemente din tehnica graffiti.

Workshopul este susținut de Sergiy Radkevich, iar timp de trei zile, acesta se va afla împreună cu participanții la atelier, la Școala „Varlaam Mitropolitul” din cartierul Copou.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Recomandările zilei

Citește și