Suc de roșii aromat, fără conservanți

Pentru a prepara conserve nu avem, de cele mai multe ori, nevoie de conservanți, ci doar de puțin timp și răbdare.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 kg de roșii de grădină, cât mai coapte
  • o lingură cu vârf cu cimbru uscat, mărunțit
  • o lingură cu vârf cu busuioc uscat, mărunțit
  • o lingură cu vârf cu salvie uscată, mărunțită
  • o lingură cu vârf cu măghiran, mărunțit
  • o lingură cu vârf cu oregano uscat, mărunțit
  • o lingură rasă cu fulgi de chilli sau boia iute
  • sare neiodată, după gust.

Pentru a obține aromele dorite, plantele folosite trebuie să fie din grădină. Dacă veți folosi pliculețe cu plante aromatice din comerț nu veți obține aceleași rezultate.

Roșiile se spală, se taie bucăți, după care se dau prin mașina de tocat, folosind sita specială pentru semințe și coji.

*Dacă nu aveți această posibilitate, decojiți fiecare roșie, îndepărtați semințele și tocați-le cubulețe, după care le puneți într-o oală la fiert.

Sucul astfel obținut se pune la fiert într-o oală, la foc mic.

Amestecați ocazional și lăsați sucul să fiarbă, până când spuma care se formează deasupra dispare de la sine.

În funcție de cât de consistent vreți să iasă sucul, îl puteți lăsa mai mult sau mai puțin la fiert.

Cu 20 de minute înainte de a stinge focul, adăugați condimentele, amestecați și lăsați în continuare la fiert. Adăugați, pentru început, doar o lingură rasă cu sare neiodată.

După 5 minute, gustați sucul de roșii și potriviți-l de arome și gust. Mai puteți adăuga sare, plante aromatice sau fulgi de chilli, după gust.

Puneți apoi sucul în borcane din sticlă sterilizate, fierbinți și sigilați-le cu capace curate.

Întoarceți borcanele cu gura în jos pentru 10-15 minute, după care le întoarceți cu gura în sus și le lăsați la răcit.

Când sunt complet reci, le puteți muta în cămară.

Sucul este ideal pentru prepararea pastelor sau tocănițelor de legume sau pui.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie