Supă cremă de ardei copți
Ardeii copți sunt printre multele delicii ale toamnei, dar de ei ne putem bucura întregul an - mai ales dacă avem la dispoziție câteva dintre conservele bunicii.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 6-8 ardei grași roșii sau capia copți
- 5 morcovi
- 3 cartofi
- o ceapă
- o rădăcină de pătrunjel.
Într-un litru, un litru și jumătate de apă se pun la fiert cartofii tăiați cuburi, ceapa tăiată sferturi și morcovul și rădăcina de pătrunjel tăiate rondele mari.
Dacă aveți conserve de ardei copți, folosiți 2-3 borcane de 400 g. Dacă nu, coaceți ardeii și curățați-i de coajă și semințe, păstrând sucul pe care aceștia îi lasă la copt.
Când legumele sunt bine fierte, se scoate jumătate din cantitatea de apă în care au fiert legumele și se păstrează.
Se adaugă peste legumele fierte ardeii copți tăiați și se mixează totul cu un blender de mână.
Se asezonează cu sare, piper și un strop de ulei de măsline și se pune vasul pe foc, să mai dea în 4-5 clocote.
Dacă supa este prea groasă, mai adăugați din supa în care au fiert legumele.
Supa se servește caldă, ornată cu un strop de ulei de măsline, 2-3 fâșii de ardei copt, pătrunjel verde tocat foarte mărunt și/ sau crutoane simple.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro