Supă cremă de cartofi

Stil de viaţă

Supă cremă de cartofi

Blamați pe nedrept pentru aportul caloric ridicat, cartofii sunt o sursă importantă de carbohidrați sănătoși, dacă sunt consumați moderat și gătiți sănătos.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 cartofi mari, albi, făinoși
  • 3-4 căței de usturoi
  • o ceapă mare sau două mai mici
  • 2 morcovi mari, tineri
  • 1-2 crenguțe de rozmarin
  • un litru de supă de legume.

Cartofii se pun la fiert în apă cu sare.

Separat, căliți ceapa tocată în 4-5 linguri de ulei de măsline până se înmoaie, moment în care adăugați usturoiul zdrobit și rozmarinul.

Lăsați 2-3 minute la călit, după care adăugați morcovul tăiat grosier și o cană cu supă de legume. Amestecați, acoperiți vasul cu un capac și lăsați la fiert.

Odată fierți, cartofii se scurg bine de apă, se curăță de coajă și se taie cuburi. Se pun peste ceapa călită cu morcovul, se adaugă restul de supă de legume și se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute.

Folosind un blender de mână, pasați supa până obțineți o consistență omogenă, cremoasă.

Puteți presăra pătrunjel verde deasupra și servi cu pâine prăjită sau crutoane.

Poftă bună!

Citește despre: