Supă cremă de cartofi dulci
Puțin populari la noi, cartofii dulci sunt foarte nutritivi și nici nu au multe calorii.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 3 cartofi dulci de mărime medie (aproximativ un kilogram).
Cartofii dulci se spală bine atât înainte de a fi curățați, cât și după ce au fost decojiți și tăiați cuburi. Aceștia se pun la fiert în apă cu puțină sare.
Separat, se călește ceapa și usturoiul zdrobit în 3-4 linguri de ulei de măsline, până ce ceapa se înmoaie și devine aurie.
Cartofii dulci bine copți se scurg de apa în care au fiert, aceasta păstrându-se, și se adaugă peste ceapa călită împreună cu o cană din apa în care au fiert cartofii.
Cu ajutorul unui blender de mână se pasează amestecul adăugând, puțin câte puțin, din apa în care au fiert cartofii - până obțineți consistența dorită. Se asezonează cu sare și piper și se mai lasă la fiert timp de 2-3 minute, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Supa se ornează cu pătrunjel verde și cu o felie de lime.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro