Supă cremă de ciuperci
Ciupercile sunt o bună sursă de proteine vegetale, acestea fiind și foarte gustoase și versatile, putând fi gătite în numeroase feluri.
Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de:
- o mână de ciuperci de pădure, mix sau hribi
- 600 de grame de ciuperci mici de cultură tăiate sferturi
- 2 caței de usturoi dați prin presă
- o ceapă roșie tăiată mărunt
- o mână de cimbru proaspăt
- un litru de supă de legume
- o mână de pătrunjel tocat
- sucul unei lămâi.
Dacă folosiți ciuperci de pădure uscate, acestea se vor pune la rehidratat în apă călduță pentru 2 ore.
Separat, se călesc ciupercile proaspete în ulei de măsline, amestecând continuu timp de 1-2 minute, după care se adaugă puțină sare, piper, ceapa tocată, usturoiul și cimbrul proaspăt. Se amestecă, iar din momentul în care acestea încep să lase apă, se adaugă ciupercile de pădure scurse.
Se lasă la călit până ce apa se evaporă complet și ciupercile sunt gătite.
Se adaugă supa de legume și se lasă la fiert încă 20 de minute.
Se scoate din oală jumătate din cantitatea de lichid, iar restul se pasează cu ajutorul unui blender de mână.
Se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă.
Separat, se face un sos din suc de lămâie, sare și piper. Se va pune o lingură din acest sos peste fiecare porție de supă.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro