Supă cremă de conopidă – rețetă de post

Stil de viaţă

Supă cremă de conopidă – rețetă de post

    • Supă cremă de conopidă – rețetă de post
      Supă cremă de conopidă – rețetă de post

      Supă cremă de conopidă – rețetă de post

Bogată în antioxidanți, conopida este una dintre cele mai sănătoase legume de care dispunem din belșug în sezonul rece.

Pentru a prepara această supă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o conopidă mare, desfăcută în buchețele
  • 2 morcovi de mărime medie tăiați rondele
  • 2 ardei grași galbeni tocați grosier
  • 5 cartofi albi de mărime medie, făinoși, tăiați cuburi
  • 6-8 fire de ceapă verde tocate nu foarte mărunt
  • o rădăcină de pătrunjel
  • sare și piper.

Într-o oală puneți 100 ml de ulei de rapiță presat la rece și legumele.

Legumele se călesc la foc pentru 5-6 minute, până se înmoaie puțin. Se adaugă apoi 4 litri de apă sau supă de legume și se dă focul la mic, după ce amestecul dă în clocot.

Lăsați să fiarbă aproximativ jumătate de oră, până legumele sunt bine pătrunse. Strecurați apoi amestecul, păstrând zeama în care au fiert legumele. Legumele fierte transferați-le într-un blender. Turnați și o cană din zeama în care au fiert și mixați până când obțineți o cremă fină și omogenă.

Adăugați treptat zeamă de legume, până când obțineți consistența dorită. Asezonați cu sare și piper, și, dacă este nevoie, adăugați și 3-4 linguri cu ulei de rapiță sau de măsline presat la rece și mixați din nou.

Serviți supa caldă, ornată cu pătrunjel verde.

Poftă bună!

Citește despre: