Supă cremă de dovleac cu lapte de cocos
De inspirație asiatică, supa de dovleac cu lapte de cocos este foarte sănătoasă și nutritivă, fiind recomandată în zilele friguroase.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de ceapă tăiată felii subțiri
- 1 lingură usturoi tocat (2-3 căței)
- 1 lingură de ghimbir proaspăt, tăiat mărunt
- 1 cutie de lapte de cocos de 250 ml
- o cană cu apă
- jumătate de linguriță cu fulgi de chilli
- 3 mâini de dovleac proaspăt, tăiat cubulețe.
Puneți la călit ceapa împreună cu usturoiul, fulgii de chilli și ghimbirul în puțin ulei de măsline, până devine aurie și se înmoaie.
Adăugați laptele de cocos, o cană cu apă și dovleacul și lăsați să fiarbă până când dovleacul este moale, bine fiert.
Folosind un blender de mână, pasați amestecul până obțineți o consistență omogenă și cremoasă. Adăugați suc de lămâie, sare și piper și amestecați.
Supa se servește caldă, ornată cu semințe de dovleac, coriandru tocat fin sau bucăți de cocos.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro