Supă cremă de dovlecei
Dovleceii sunt printre cele mai ieftine legume pe care le avem la dispoziție aproape tot timpul anului, aceștia fiind nutritivi și cu puține calorii.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg dovlecei sau zucchini
- 200 g cartofi
- 3 litri de apă.
Dovleceii se spală foarte bine, se îndepărtează capetele și se taie cuburi mari.
Se pun la fiert, alături de cartofii tăiați în cuburi ceva mai mici decât dovleceii, în apă cu puțină sare.
Când cartofii sunt foarte moi, se pasează amestecul folosind un blender de mână.
Se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline și se servește supa ornată cu frunzulițe și flori de cimbru, mentă sau cimbrișor proaspăt, un strop de ulei de măsline, pătrunjel verde tocat și crutoane simple.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro