Tăiței de orez cu legume și semințe de susan

Stil de viaţă

Tăiței de orez cu legume și semințe de susan

Extrem de ușor de gătit, tăițeii din orez sunt foarte gustoși, nu au multe calorii și pot fi combinați cu aproape orice.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2-3 porții de tăiței sau fidea de orez
  • un ardei gras roșu, tăiat fâșii de 3 cm lungime
  • un ardei gras galben sau portocaliu, tăiat fâșii de 3 cm lungime
  • o ceapă tăiată solzișori
  • 2 căței de usturoi tăiați felii foarte subțiri
  • 2 linguri rase cu semințe de susan
  • 250 g de ciuperci brune, tăiate felii (opțional)
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece.

Tăițeii se pun într-un bol și deasupra se toarnă apă clocotită. Se lasă la înmuiat 5-10 minute, în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj, după care se transferă într-o strecurătoare și se lasă la scurs.

Într-o tigaie neaderentă încinsă se pun semințele de susan și se prăjesc pentru câteva secunde, până când sunt ușor rumene, după care se pun într-un bol mic sau pe o farfurie.

Puneți uleiul și ceapa în tigaie și căliți-o până se înmoaie, la foc mediu.

Adăugați ardeii și căliți-i până se înmoaie aproape de tot.

Dacă vreți să puneți și ciuperci, le puteți rumeni într-o tigaie, cu o lingură de ulei, separat, sau le puneți odată cu ardeii.

Când legumele sunt gata, se adaugă pastele, se asezonează cu sare și piper, se amestecă și se trage tigaia de pe foc.

Această mâncare se servește caldă, dar și la temperatura camerei, presărată cu semințe de susan.

Poftă bună!

Citește despre: