Tocăniță de ardei

Stil de viaţă

Tocăniță de ardei

Bogați în vitaminele A și C, dar și în vitamine din complexul B, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu), colagen și capsaicină, ardeiul gras este una dintre cele mai sănătoase legume de care putem profita tot anul, dar mai ales vara și toamna, atunci când este sezonul lui.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de ardei gras sau kapia cărnoși, roșii, tăiați fâșii de 1 cm 
  • 500 g de ceapă tăiată solzișori
  • 4 căței mari de usturoi tăiați felii subțiri
  • 500 g de roșii bine coapte de grădină, decojite și tocate
  • sare și piper
  • o linguriță cu boia dulce
  • o linguriță cu boia iute
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • o mână mare cu măsline
  • o legătură cu pătrunjel verde.

Într-o tigaie încinsă se pun uleiul, ceapa și un strop de sare, se dă focul la mic și se lasă la călit până când ceapa se înmoaie și devine sticloasă.

Se adaugă ardeii, se amestecă și se acoperă vasul. Când ardeii sunt bine înmuiați, se adaugă usturoiul și boiaua. Se amestecă și se mai lasă pe foc încă 10 minute, la foc mic.

Se adaugă roșiile, se asezonează cu sare și piper și se lasă la fiert până ce apa lăsată de roșii scade și se obține un sos mai consistent, moment în care se adaugă măslinele și se mai lasă la fiert, la foc mic, încă 5 minute.

Se trage vasul de pe foc, se presară deasupra pătrunjelul verde tocat mărunt și se servește.

Poftă bună!

Citește despre: