Tratamente fitoterapeutice în caz de gripă
Medicina naturistă prezintă un larg arsenal de procedee cu care se poate interveni în mod eficient, fără medicamente de sinteză.
Mai întâi sunt recomandate ceaiuri fierbinţi din plante medicinale cu proprietăţi neurosedative, antiinflamatoare, emoliente, expectorante, sudorifice, antitusive şi de protecţie faţă de contaminarea virotică.
Efectele cresc prin combinarea ceaiurilor cu aspirina preparată din scoarţă de salcie.
Luate intern, sunt indicate ceaiurile fierbinţi din flori de tei, soc, muşeţel şi lumânărică (câte 1-2 linguriţe la o cană de apă), din care se beau 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere de albine, având acţiune sudorifică pentru declanşarea transpiraţiei.
Consumate separat sunt eficiente infuziile din:
*frunze de podbal, pătlagină, coacăz-negru şi salvie;
*herba de cimbru, isop, busuioc, unguraş, ţintaură;
*fructe de anason.
Sub formă de decoct, prin fierbere 5-10 minute (2 linguri la 250 ml apă, din care se iau 3-4 linguri sau 2-3 căni pe zi prin înghiţituri rare), se folosesc:
*rădăcini de ciuboţica-cucului şi brusture;
*scoarţă de salcie pentru combaterea durerilor musculare;
*herba de ghinţură, scai vânăt şi traista-ciobanului.
(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
De ce este bine să mâncăm nuci caju
18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro