Urzici cu mălai

Vă prezentăm astăzi o rețetă din zona Munteniei, ușor de preparat și foarte gustoasă.

Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g de urzici tinere
  • 2 linguri cu făină de porumb
  • o ceapă tocată mărunt
  • o căpățână mare de usturoi dat prin presă sau tocat mărunt
  • 2-3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • sare, după gust.

Puneți urzicile bine spălate și curățate într-o oală cu apă clocotită și lăsați-le la fiert, la foc mediu, pentru 15 minute, până când se înmoaie.

Strecurați-le apoi, păstrând apa în care au fiert.

Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și ceapa și căliți-o până când se înmoaie.

Adăugați apoi urzicile și mălaiul. Frecați bine amestecul cu o lingură de lemn, adăugând un polonic din apa în care au fiert urzicile.

Focul trebuie să fie dat la mic, iar mâncarea amestecată foarte des.

Adăugați din zeama în care au fiert urzicile treptat, puțin câte puțin, până când mălaiul este complet fiert, iar textura mâncării este una cremoasă.

Adăugați apoi usturoiul, amestecați și mai lăsați la fiert încă 3-4 minute.

Serviți mâncarea caldă, ca atare, în zilele de post sau alături de carne preparată simplu, ouă prăjite sau poșate.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie