Cum pot să se schimbe oamenii care beau?

Numai renunțând total la băut. Împotriva băutului există un singur leac: abstinența. Și, mulțumim lui Dumnezeu, în România au început deja să existe oameni abstinenți.

Numai renunțând total la băut. Împotriva băutului există un singur leac: abstinența. Și, mulțumim lui Dumnezeu, în România au început deja să existe oameni abstinenți. Pe aici pe undeva, pe la Arad, nu știu unde, e o asociație, Crucea Albastră, unde se face o terapie duhovnicească de vindecare. Apoi sunt toți acei viteji din grupurile de Alcoolici Anonimi! Nouă ne e frică de ei, că sunt neoprotestanți, că au venit din America și preferăm să ne ducem în iad ca bețivi! Acolo, în aceste grupuri de terapie, oamenii se luptă folosind doisprezece pași spirituali pentru a ieși din această boală mortală. Da, este o boală, și sufletească și trupească, dar este în primul rând o boală duhovnicească. Este duhovnicească pentru că este o lepădare de Dumnezeu și o închinare la idolul numit alcool. Este și o boală trupească, pentru că acel organism nu poate metaboliza alcoolul, cum o face băutorul obișnuit. Vă rog, căutați aceste grupuri de terapie, fie că aveți personal probleme cu băutul, fie că aveți pe cineva în familie. Nu vă costă nici un ban.

Aveți grijă, oameni buni, alcoolismul e o boală ucigătoare și este un adevărat flagel și la noi și în lume. Alcoolul atacă creierul. Îl găurește pur și simplu. În ultima fază arată ca un burete găurit. Și el nu știe ce e cu el, și neagă până moare dacă nu e ajutat. Trebuie să fie ajutat și îndrumat către un grup din acesta. Nu vă rușinați! Și, măcar dumneavoastră să învățați cum să vă purtați cu ei, pentru că în felul în care ne purtăm, cei care avem alcoolici în familie, îi împingem mai mult în patimă în loc să-i ajutăm. Noi avem acest talent de a provoca neputințele celuilalt. Viața noastă, mai ales a copiilor noștri a devenit un adevărat coșmar în multe familii! Începeți acum lupta! Începeți prin a vă informa și apoi faceți urgent cele de cuviință ca să vă salvați!

Citește alte articole despre: alcoolism, Dumnezeu, viață, boală, familie, copil, cuviință, închinare, idol, alcool

De la același autor

Ultimele din categorie