Întâmplarea minunată din Secţia de Terapie Intensivă

Cu puţin înainte să se trezească bolnava, asistentele au văzut un doctor străin ciudat care a intrat în camera ei. Purta o cămaşă albă foarte lungă, până la mijlocul gambei, făcută dintr-un material gros, dintr-o epocă trecută. Asistentele s-au mirat şi s-au întrebat cine era acest doctor necunoscut şi de ce purta o astfel de cămaşă veche. Doctorul necunoscut, fără să vorbească cu nimeni, a intrat în cameră, a închis uşa şi a tras perdelele.

La sfârşitul lunii iunie 2009, tânăra E. K. din Leros, în vârstă de 24 de ani, a fost operată pentru schimbarea unei valve a inimii, la Spitalul I. Înainte de operaţie, doctorul a informat că bolnava va rămâne între 24 şi 48 de ore în Secţia de Terapie Intensivă. Din păcate, însă, după operaţie, fata nu a putut să fie deconectată de la aparate, pentru că nu se trezise nici după 27 de ore, după cum a povestit fratele ei. Când fratele tinerei şi-a manifestat neliniştea unei persoane cunoscute, aceea le-a trimis părinţilor fetei cartea cu viaţa Sfântului Luca, ulei de la mănăstirea Sfântului din Simferopol şi Paraclisul Sfântului Luca, pentru ca aceştia să se roage pentru fată.

La una-două zile după aceasta, fata a deschis ochii, a început să comunice cu cei din jur şi toţi L-au slăvit pe Dumnezeu. Însă asistentele de la Secţia de Terapie Intensivă au descris următoarea întâmplare minunată (de notat faptul că bolnava era într-o cameră specială a Secţiei de Terapie Intensivă, care avea geam şi perdele).

Cu puţin înainte să se trezească bolnava, asistentele au văzut un doctor străin ciudat care a intrat în camera ei. Purta o cămaşă albă foarte lungă, până la mijlocul gambei, făcută dintr-un material gros, dintr-o epocă trecută. Asistentele s-au mirat şi s-au întrebat cine era acest doctor necunoscut şi de ce purta o astfel de cămaşă veche. Doctorul necunoscut, fără să vorbească cu nimeni, a intrat în cameră, a închis uşa şi a tras perdelele. Nimeni nu a văzut ce a făcut dar, când cineva a deschis uşa, doctorul a dispărut.

După aceasta şi după ce rămăseseră mai întâi mute de uimire, asistentele au intrat în cameră și au văzut-o în faţa lor pe bolnavă trează – fiind deplin conştientă de ceea ce se petrece în jurul său.

М. V., Leros

(Arhimandritul Nectarie Antonopoulos, Sfântul Luca al Crimeei – minunile contemporane, Traducere de pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu, Editura Sophia, București, 2012, pp. 135-136)

De la același autor

Ultimele din categorie