Sfântul Luca al Crimeei ne ajută să renunțăm la patimi

Sfântul a făcut o minune. După trei luni doamna a adus o donaţie în bani la biserică, pentru Sfântul Luca. Era darul ei de mulţumire pentru sfânt şi reprezentau banii pe care i-ar fi cheltuit pentru patima fumatului în această perioadă de trei luni; aceasta fusese înţelegerea pe care ea o făcuse cu Sfântul Luca.

Sfântul Luca doctorul ne ajută, de asemenea, să renunţăm la patimile şi la slăbiciunile noastre.

O enoriaşă a noastră, care de mulţi ani era chinuită de patima fumatului, probabil din cauza problemelor din viaţa ei, nu reuşea să renunţe la fumat, cu toate că încercase de multe ori în trecut. Pe 11 iunie 2004, zi de pomenire a Sfântului Luca şi zi a sfinţirii paraclisului pe care noi l-am afierosit Sfântului Luca, doamna aceea s-a rugat fierbinte şi l-a implorat pe Sfântul Luca să o ajute şi să o susţină în lupta ei. Sfântul a făcut o minune. După trei luni, doamna a adus o donaţie în bani la biserică, pentru Sfântul Luca. Era darul ei de mulţumire pentru sfânt şi reprezentau banii pe care i-ar fi cheltuit pentru patima fumatului în această perioadă de trei luni; aceasta fusese înţelegerea pe care ea o făcuse cu Sfântul Luca.

(Arhimandritul Nectarie Antonopoulos, Sfântul Luca al Crimeei  minunile contemporane, Traducere de pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu, Editura Sophia, București, 2012, p. 160)

De la același autor

Ultimele din categorie