Prima minune făcută de Fericita Xenia după moartea ei

Minuni - Vindecări - Vedenii

Prima minune făcută de Fericita Xenia după moartea ei

    • Prima minune făcută de Fericita Xenia după moartea ei
      Prima minune făcută de Fericita Xenia după moartea ei

      Prima minune făcută de Fericita Xenia după moartea ei

În ajunul nunţii, mama viitoarei mirese, împreună cu aceasta, au mers la cimitirul Smolensk ca să se roage Fericitei Xenia, dând şi slujbă de pomenire. În timpul slujbei ele o rugară fierbinte pe Fericita Xenia să îi ajute tinerei fete să-şi găsească fericirea. Şi Fericita le-a auzit rugăciunea şi i-a venit în ajutor.

Prima minune făcută de Fericita Xenia după moartea ei a fost ajutorul dat unei văduve care dăruise bani pentru ridicarea paraclisului din cimitirul Smolensk.

Curând după ridicarea paraclisului, văduvei şi fiicei sale le-a fost prezentat un tânăr colonel. Tânărul începu să le viziteze des, apropiindu-se de fată, şi-i propusese acesteia să se căsătorească. Propunerea a fost acceptată de fată, iar mama ei și-a dat acordul. Au stabilit şi ziua nunţii.

Cei doi logodnici erau tineri, frumoși şi bogați (căci și fata avea zestre, răposatul ei tată fusese general în armată). Toţi gândeau că un asemenea logodnic i-a fost trimis fetei chiar de Fericita Xenia.

În ajunul nunţii, mama viitoarei mirese împreună cu aceasta au mers la cimitirul Smolensk, să se roage Fericitei Xenia, dând şi slujbă de pomenire. În timpul slujbei, ele o rugară fierbinte pe Fericita Xenia să îi ajute tinerei fete să-şi găsească fericirea. Iar Sfânta Xenia le-a auzit rugăciunea şi le-a venit în ajutor. În timp ce văduva şi tânăra se rugau la mormântul sfintei de la Smolensk, logodnicul se dusese la o importantă instituţie bancară, ca să ridice o mare sumă de bani. La bancă, logodnicul, care era un fost deţinut, a fost recunoscut de către un supraveghetor care îl însoţise nu demult în Siberia. Fiind reținut, văzând că nu era nimic de făcut pentru a scăpa, logodnicul a recunoscut că fugise de puţin timp din Siberia. Pe drum ucisese un ofiţer, îi îmbrăcase uniforma şi îşi însuşise actele şi banii acestuia. Ajungând în Petersburg, s-a dat drept colonel, apoi a făcut cunoştinţă cu fata generalului răposat, pe care urma să o ia în căsătorie a doua zi.

Imediat, criminalul a fost trimis în judecată şi, având în vedere numeroasele sale învinuiri, a fost condamnat la pedeapsa cu moartea.

De atunci, Fericita Xenia este venerată ca ocrotitoarea fetelor credincioase și cuminți, pe care le salvează de căsătoriile nepotrivite.

(Sfânta Xenia cea smerită și nebună pentru Hristos, traducere de prof. Elena Călin, Editura Egumenița, Galați, pp. 104-105)