Arătarea Maicii Domnului în orașul Limni din Evia

Detașamentul german trecuse acum vizavi de Evia. Scopul lui era nimicnicirea totală a orașului Limni. Detașamentul a ajuns la intrarea în oraș. Exact atunci comandantul german a văzut în mijlocul drumului o mână care împiedica trecerea soldaților și a auzit un glas care spunea: „Locul acesta este al meu. Să nu-l atingeți!”

O minune emoționantă s-a întâmplat în zilele ocupației germane, în luna iunie 1944. Detașamentul german care distrusese orașul Distomo (10 iunie 1944) și ucisese în două zile mai mult de 600 de locuitori, trecuse acum vizavi de Evia. Scopul lui era nimicnicirea totală a orașului Limni. Detașamentul a ajuns la intrarea în oraș. Exact atunci comandantul german a văzut în mijlocul drumului o mână care împiedica trecerea soldaților și a auzit un glas care spunea:

- Locul acesta este al meu. Să nu-l atingeți!

Comandantul, înfricoșat, a mers la Limni și s-a întâlnit cu autoritățile de acolo. A întrebat plin de neliniște cine este ocrotitoarea orașului.

- Maica Domnului din Limni, li s-a răspuns. Avem aici icoana ei făcătoare de minuni, care a fost găsită pe mare.

- Doar o putere dumnezeiască ar fi putut împiedica planurile mele, a mărturisit comandantul, și a plecat din Limni fără să se atingă de el.

(Protoiereu Dimitrie Athanasios, Presbitera Haroula Tsouliai, Împărăteasa tuturor, Mijlocitoare către Dumnezeu – Arătări și minuni ale Maicii Domnului, Editura Egumenița, 2014, p. 317)

Ultimele din categorie