Viața Sfântului David, ocrotitorul Țării Galilor

Vieţile Sfinţilor

Viața Sfântului David, ocrotitorul Țării Galilor

    • Sfântul David, ocrotitorul Țării Galilor
      Sfântul David, ocrotitorul Țării Galilor

      Sfântul David, ocrotitorul Țării Galilor

Sfântul David, ocrotitorul Țării Galilor, a trăit în a doua jumătate a secolului al VI-lea, fiind considerat unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Insulelor Britanice.

Sfântul David, ocrotitorul Țării Galilor, a trăit în a doua jumătate a secolului al VI-lea. Hirotonit preot, s-a stabilit în colțul de sud-vest al Țării Galilor, la Menevia. Aici a întemeiat o mănăstire cunoscută pentru austeritatea sa extremă, imitând părinții deșertului (Sfântul David și călugării săi au urmat o regulă foarte strictă – au băut doar apă și au mâncat doar pâine și legume). 

Potrivit tradiției, a fost hirotonit episcop de către Patriarhul Ierusalimului când David a mers acolo să se închine.

A muncit din greu pentru a răspândi creștinismul în Țara Galilor, și mai ales în zona de sud-vest, care acum este numită Pembroke. A fondat 12 mănăstiri, fiind considerat unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Insulelor Britanice. Sfântul David a făcut multe minuni în timpul vieții sale.

A adormit în Domnul în jurul anului 601. Ziua Sfântului David (Saint David’s Day) este o sărbătoare națională celebrată în Țara Galilor în ziua de 1 martie începând cu secolul al XII-lea.