(Video) Mănăstirea Frumoasa, istorie în lumină  

Vă prezentăm, de la Mănăstirea Frumoasa din Iaşi, un interviu realizat în curtea ansamblului monahal aflat în plină activitate de reabilitare și valorificare a potențialului turistic și cultural. La întrebările adresate de realizatorul emisiunii, jurnalistul Lucian Apopei, vor răspunde maica Sofia Bordeianu, stareţa Mănăstirii Frumoasa, şi Alina Nistor, manager de proiect în cadrul Sectorului Fonduri Externe al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Prin dialogul purtat, vom încerca să împletim trecutul cu prezentul şi să privim în viitor pentru că la această mănăstire o bijuterie spirituală iese la lumină în Iaşul nostru drag. În cadrul emisiunii veţi putea urmări şi două clipuri realizate de fotoreporterii de la portalul doxologia.ro, dar şi de ucenici ai Mănăstirii Frumoasa, materiale ce cuprind imagini video spectaculoase de la lucrările care se efectuează aici, precum şi nişte fotografii surprinse de-a lungul timpului la străvechea aşezare monahală.

La Mănăstirea Frumoasa din Iaşi se derulează un proiect de reabilitare a ansamblului mănăstiresc numit „Reabilitarea și valorificarea potențialului turistic și cultural al Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din municipiul Iași”, derulat în parteneriat cu Primăria Iaşi. Proiectul este finanțat de Autoritatea de Management pentru POR și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Programul operaţional regional 2014-2020, Axa prioritară 5 - Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Ferestre către suflet

Video de Lucian Apopei

Citește și