(Video) Mărturisiri ale părintelui Dumitru Cristea de la parohia filantropiei creştine din Paşcani, la „Ferestre către suflet“

Emisiuni TV

(Video) Mărturisiri ale părintelui Dumitru Cristea de la parohia filantropiei creştine din Paşcani, la „Ferestre către suflet“

În ediţia de astăzi, aşa cum am anunţat zilele trecute in clipul de promovare al emisiunii Ferestre catre suflet, am ales să ieşim din studio pentru a vedea cu ochii noştri cum se manifestă fenomenul filantropiei în Parohia „Sfântul Gheorghe“ din cartierul păşcănean Fântânele.

Suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români în Patriarhia Română, un motiv în plus de a purta un dialog cu părintele paroh Dumitru Cristea de la parohia filantropiei creştine din Paşcani, aşa cum am numit-o anul trecut, când a avut loc resfinţirea lăcaşului de cult, un loc unde, de ani buni, se desfăşoară mai multe programe umanitare.

Casa socială „Teofil cel Milostiv“ din cadrul parohiei este, de ani de zile, loc de ajutorare pentru credincioşii cu posibilităţi financiare reduse, beneficiari ai activităţii filialei de la Paşcani a Asociaţiei filantropice „Mila Creştină“. Aceasta, prin străduinţa enoriaşilor, a Comitetului parohial şi a altor oameni de bine şi societăţi comerciale, asigură periodic hrana pentru sute de persoane, încă de la începutul anilor '90. Nevoile pastoral-misionare şi sociale aflate în continuă creştere au determinat înfiinţarea, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, a Asociaţiei „Teofil cel Milostiv“, o continuatoare a tradiţiei filantropice instaurate la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Paşcani.  

Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă“, din cartierul Fântânele din Paşcani, desfăşoară totodată o activitate cu totul deosebită şi prin Asociaţia „Lumină şi dar“. În cadrul acestei asociaţii, prin grija părintelui Dumitru Cristea, mai mulţi copii defavorizați, cu vârste între 4 şi 14 ani, beneficiază de asistenţă socială, constând în hrană, îmbrăcăminte, meditaţii pentru pregătirea şcolară, iar periodic sunt organizate tabere sau primesc diverse cadouri.