(Video) Sfântul Paisie de la Neamț și cea dintâi Filocalie a Ortodoxiei. Interviu cu Arhim. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod  

Interviu cu Arhim. Policarp Chițulescu, despre Sfântul Paisie de la Neamț și cea dintâi Filocalie a Ortodoxiei. Interviul a fost realizat în cadrul Simpozionului internațional despre moştenirea spirituală şi culturală a Sfȃntului Paisie de la Neamț, organizat cu prilejul împlinirii a 300 de ani de la naşterea sa, desfășurat la Iași și la Mănăstirea Neamț în perioada 13-16 noiembrie 2022.

Arhim. Policarp Chițulescu de la mănăstirea Radu Vodă din București este consilier patriarhal și director al Bibliotecii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Absolvent de studii teologice și filologice, doctor în literatură creștină, specialist în patrimoniu mobil-tip carte, expert în bibliofilie, carte rară tipărită și manuscrisă, românească și străină are ca domenii principale de cercetare: istoria activității tipografice, a cărții manuscrise, a bibliotecilor, a scrisului și a practicilor acestuia, istoria și circulația ideilor, relațiile culturale dintre Țările Române și Europa.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Interviuri

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și