Ajutoare din natură pentru depășirea stărilor depresive

Stil de viaţă

Ajutoare din natură pentru depășirea stărilor depresive

Depresia este o afecțiune care poate apărea la orice vârstă, dar netratată corespunzător și în timp util poate duce la alcoolism, consum de droguri sau suicid.

Cele mai frecvente simptome ale depresiei sunt sentimentele negative, anxietatea, descurajarea, indispoziția generală, apariția complexului de inferioritate, pesimismul, insomniile, tulburările de alimentație (anorexie, bulimie, pierderea apetitului), pierderea interesului față de activitățile sociale, personale, profesionale, care provocau plăcere, autoizolarea, gândurile de suicid, senzația frecventă de oboseală, diminuarea atenției, memoriei, gândirii, capacității de concentrare, durerile de stomac, amețelile, greața, durerile de cap, spasmele digestive, durerile de spate, plictiseala, iritabilitatea, letargia.

Diagnosticată în primele faze, depresia, pe lângă suportul și tratamentul psihologic, poate fi combătută și cu ajutorul unor remedii naturiste, care au rolul de a calma, de a induce o stare de bine și de a stimula activitatea la nivel cerebral. Astfel, dacă simțiți că o situație vă depășește, că ați ajuns la o limită de unde vă este greu să continuați sau nu știți ce să faceți, cereți ajutorul unui specialist și relaxați-vă consumând:

  • ciocolată neagră, fără a face însă exces;
  • un smoothie obținut dintr-o portocală, o mână de spanac și un pic de miere de albine;
  • pulbere de sunătoare, în cure de câte 2 luni, timp în care se administrează o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, sublingual;
  • polen, în cure de 3 luni, timp în care se administrează 1-3 lingurițe de polen pe zi. Se mestecă îndelung și se înghite;
  • lăptișor de matcă, în cure de 30 de zile, urmate de o pauză de 1-2 săptămâni, după care se poate relua. Se administrează 2-4 g de lăptișor de matcă crud pe zi;
  • pulbere de valeriană, în cure de 1-2 luni, după care se face pauză 7-10 zile, apoi se poate relua. Se administrează o linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi;
  • alimente sau suplimente cu acizi grași esențiali omega-3;
  • suplimente cu kava-kava;
  • amestec de fructe uscate. Se consumă dimineața, pe stomacul gol, după ce au fost lăsate la rehidratare de cu seară, în puțină apă.

Pe lângă acestea, puteți introduce în dietă și alte alimente cu efecte benefice împotriva depresiei, precum țelina, varza, orezul brun, fructele de pădure, avocado, algele marine, migdalele crude, sparanghelul, semințele de floarea-soarelui crude, usturoiul, semințele de susan. Micul dejun, odihna și hidratarea corespunzătoare nu trebuie să lipsească din "meniul" de zi cu zi.

De asemenea, practicarea sportului, plimbările în aer liber, băile de soare, terapia, consilierea, spovedania, rugăciunea, râsul, activitățile cu un animal de companie și aromoterapia sunt alte câteva ajutoare la îndemână care vă pot face să depășiți o stare dificilă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: