Amestec de plante împotriva durerilor de stomac

Stil de viaţă

Amestec de plante împotriva durerilor de stomac

Mai mult sau mai puțin intense, durerile de stomac cauzează neplăceri, acestea având cauze multiple, majoritatea fiind însă asociate cu simptomul premenstrual sau o disfuncționalitate a sistemului digestiv.

Vă propunem astăzi un ceai cu efect calmant, detoxifiant, depurativ, antispastic, antiseptic și antidiareic. Pentru a-l prepara, aveți nevoie de următoarele plante uscate și mărunțite:

  • 5 g frunze de mentă
  • 25 g de frunze de roiniță
  • 25 g de flori de sulfină
  • 10 g de rădăcină de valeriană
  • 10 g de rizomi de obligeană
  • 10 g de flori de coada-șoricelului.

Păstrați amestecul într-o pungă de hârtie de culoare brună, la loc uscat și ferit de lumină.

Ceaiul se prepară prin infuzare, din două lingurițe de amestec la o cană cu apă fierbinte.

Se acoperă vasul și se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se strecoară și se bea o cană după masa de prânz și una după masa de seară.

În cazul în care crampele abdominale sunt severe, puteți să mai consumați încă o cană cu ceai, chiar înainte de culcare.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: