Apiterapie în caz de anemie

Stil de viaţă

Apiterapie în caz de anemie

    • Apiterapie în caz de anemie
      Apiterapie

      Apiterapie

Cu toții știm că mierea și produsele apicole sunt mai mult decât un simplu desert, acestea având numeroase aplicații terapeutice, fiind, poate, cel mai prețios dar pe care natura ni-l oferă.

Apiterapia recomandă pentru anemie câteva reţete:

*Miere de albine, închisă la culoare (100-150 g pe zi), dizolvată în lapte cald şi repartizată în 3 reprize, într-o cură de 20-40 de zile, cu mare eficienţă datorită conţinutului ridicat în minerale (mangan, fier, cupru).

*Miere de albine (o linguriţă) într-un pahar cu lapte cald, în care se bate un gălbenuş de ou, realizând o băutură foarte plăcută şi eficientă în anemii la copii şi adolescenţi.

*Melită dintr-un kg suc de cătină albă într-un kg de miere de albine polifloră, la care se adaugă 40 ml tinctură de propolis şi 100 mg grăuncioare de polen. Se păstrează la rece în sticle bine închise şi se consumă, zilnic, câte 3 linguri la copiii peste 10 ani, 3 linguriţe la copiii de 2-10 ani şi câte 30 de picături la bebeluşi. În perioadele de efort intelectual prelungit (elevi, studenţi), la persoanele în convalescenţă şi la bătrâni sau la cei cu efort fizic maxim (sportivi), doza creşte la 5 linguri pe zi.

*Melită energizantă preparată din 2 linguri miere polifloră şi 150 ml suc de mere + 1 linguriţă zeamă de lămâie, consumată între mese, cu efecte revigorante mai ales la elevi şi studenţi, în caz de convalescenţă şi pentru vârstnici.

*Polen granulat în cantitate zilnică de 20 g pentru adulţi, 10 g pentru tineri şi 5 g pentru copii sub 3 ani, într-o cură de o lună pe trimestru. După polen se bea apă îndulcită cu miere.

*Polen plus lăptişor de matcă (tablete de polenovital) folosind, zilnic, câte 6 tablete la adulţi şi 3 tablete la copii, în cure de 6 săptămâni, repetate de 4 ori pe an.

În fiecare dimineaţă se bea un amestec din 2 linguriţe miere şi 2 linguriţe oţet de mere la 100 ml apă, repetat timp de o lună.

(Medicina Naturistă. Tainele sănătății, tinerții și frumuseții, vol. 2)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: