Beneficiile consumului de broccoli
Originar din Italia, broccoli este rudă apropiată cu varza de Bruxelles și conopida.
Considerat a fi un superaliment, broccoli conține carbohidrați, fibre, proteine, grăsimi, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9, B12, D, E, K, minerale și oligoelemente (potasiu, fosfor, fier, calciu, zinc, mangan, cupru, nichel, fluor, cobalt, iod, seleniu, magneziu).
Între cele mai importante beneficii aduse sănătății, amintim:
- are efect puternic antioxidant
- dă repede senzația de sațietate
- reduce riscul apariției bolilor cronice
- scade riscul apariției cancerului
- contribuie la scăderea în greutate
- menține sănătatea tractului digestiv
- stimulează repararea ADN-ului celular
- scade nivelul de colesterol
- scade nivelul glicemiei
- scade riscul degradării vederii
- reduce riscul apariției infarctului miocardic
- încetinește declinul mental
- scade incidența leziunilor cerebrale
- menține sănătatea creierului
- previne apariția constipației
- previne apariția paradontozei
- previne osteoartrita
- menține sănătatea oaselor, cartilajelor și a ligamentelor
- îmbunătățește memoria
- previne apariția demenței și a maladiei Alzheimer
- scade riscul apariției trombozelor
- reglează valorile tensiunii arteriale
- scade riscul apariției aterosclerozei.
Pentru a beneficia de cât mai multe dintre aceste beneficii, este ideal să mâncați broccoli crud, nepreparat termic, în salate, smoothie-uri, deoarece, prin prepararea termică, fie ea și de scurtă durată, o parte din nutrienți se elimină sau slăbesc în intensitate.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Beneficiile consumului de ciuperci
Salată cu pește
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro