Beneficiile consumului de fenicul
Feniculul este o plantă perenă de origine mediteraneeană, puțin utilizat la noi în țară, dar care este o sursă importantă vitamine și minerale.
Feniculul se consumă în întregime, în compoziția sa chimică regăsindu-se Vitamine (A, C, B6, B3, B5, B4, E, B6, K, B9), minerale (potasiu, sodiu, calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, mangan, seleniu), beta-caroten, luteină, zeaxantină, fitoestrogeni, fibre, proteine, carbohidrați, flavonoide (rutin, quercitină), kampferol și uleiuri volatile.
Între beneficiile acestuia amintim:
- susține sănătatea cardiovasculară
- scade riscul de infarct miocardic
- scade riscul de atac cerebral
- susține sănătatea vaselor de sânge
- scade niveul de colesterol
- scade valorile tensiunii arteriale
- reduce colicile sugarilor
- menține sănătatea oaselor
- scade riscul apariției osteoporozei
- scade riscul apariției cancerului colorectal, de sân și de ficat
- asigură buna funcționare a celuleor hepatice
- previne inflamațiile
- încetinește dezvoltarea tumorilor
- reduce apetitul
- previne constipația
- facilitează digestia
- previne degradarea pielii cauzate de soare și poluare
- îmbunătățește aspectul pielii
- susține elasticitatea pielii
- combate anemia prin creșterea absorbției de fier
- accelerează metabolismul
- reduce inflamațiile
- reglează ciclul menstrual
- susține fertilitatea
- susține producerea de lapte matern
- osteoartrită
- artrită reumatoidă
- combate flatulența
- afecțiuni gastro-intestinale
- obezitate
- indigestie
- balonare
- bronșită
- tuse
- imunitate scăzută.
Feniculul se poate adăuga în supe, ciorbe, salate, pilafuri etc. De asemenea, acesta poate fi consumat crud, sub formă de ceai, infuzie, sotat, fiert, înnăbușit etc.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
De ce este bine să mâncăm nuci caju
18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro