Beneficiile consumului de fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz se numără printre cele mai sănătoase și ieftine alimente pe care le putem introduce în dieta zilnică.
Bogați în fibre solubile și insolubile în apă, fulgii de ovăz se digeră mai greu, determinând astfel un consum mai mic de alimente pe parcursul întregii zile.
Având în compoziția lor vitamine (B, E), minerale (fier, zinc, magneziu, seleniu), proteine și fitonutrienți, aceștia au proprietăți energizante, anticancerigene, antioxidante și digestive.
Între beneficiile consumului de fulgi de ovăz, amintim:
- scade nivelul de colesterol de tip LDL
- susține scăderea în greutate
- energizează organismul
- hidratează pielea, dacă este folosit în măști
- stimulează imunitatea
- susține sistemul cardiovascular
- reduce riscul de diabet
- reglează nivelul tensiunii arteriale
- previne constipația
- reglează glicemia
- reduce stresul
- luptă împotriva oboselii fizice și psihice
- protejează vederea.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro